23 June 2009

Kena Lagi....

Siot btol ah... Diorang ni dh mark moto aku ke ape?


Pagi2 Isnin nak pegi keje, aku tengok moto aku tetiba atas double stand. Padahal mase aku parking pas balik Rockaway 2009 ari Sabtu tu aku parking side stand...


Pastu tetibe je fork lock ade dalam bakul, macam mase cubaan mencuri moto aku tempoh hari... Sekali betul la diorang cube nk angkat moto aku lagi.. Lepas kena hari tu, aku pasang 3 (TIGA) padlock, satu Solex + dua cap ayam... Dua aku letak kat spoket rantai belakang, satu lagi aku letak kat disc brake depan... Tiga2 lesap.. Bedebah punye orang.. Buat abis duit aku je beli sumer tu...


Tapi aku pelik la, fork lock diorang dh bukak.. Padlock plak sampai tiga diorang berjaye bukak, ape lagi yang tak dapat nk angkut moto nih?


Aku pon malas pikir panjang, terus nak start moto sebab dh lewat nk pegi keje.. (walaupun pagi tu aku kuar awal utk standard aku pegi keje..) Laaa.... Rupenye diorang sudah try bukak kunci moto plak, tapi gagal sebab bende ape ntah yang diorang guna tu patah dalam lubang kunci tu...


Padan MUKA!!!


Handle pon dah kiat sikit sebab rasanya diorang try kepak nak release handle lock, tapi x dapat gak.. Kalo dapat bukak tu rasenye dh kene tolak moto tuh...


Aku try kuarkan bende dalam lubang kunci tu, tapi susah cam gampang. Last2 aku naik atas balik.. Tido lagi best. Padan muka aku.. Tak pasal2 kene tolak annual leave. Shit. Blom tido aku sms office mate aku bgtau ari tu akudtg lambat, bajet bleh setel tgh hari tu. Last2 satu hari aku tak datang ofis.. Sampai petang aku tido.. Haha..


Petang tu hujan plak. Pas bangun tido, aku layan Wonderpets dulu seround... Call tukang kunci pon die cakap nk datang pas hujan..


Pas hujan die datang. Die pon bukak kunci tu.. Bleh la moto aku tu jalan gaya McGyver... Haha...
Aku pon start moto, pegi Bandar Baru Selayang, kuar duit, beli rantai 4 kilo... Padlock baru, brand Viro, pasni aku tak caye dah kat Solex, senang2 je bleh bukak gak... Pastu aku pegi kedai aku beli moto, suruh die tukar kunci baru...


Tak pasal2 petang tu aku abis RM 160 pasal pencurik bedebah tu....


Siot!!!!!!!!


Pasni tiap2 kali parking aku cabut fuse skali la... Kalo bleh bukak abis pon at least moto takleh start.. Hahahahahahahahahaa....



Lihat di dalam....
Tukang kunci punya kerja...
Tak dapat diselamatkan lagi.....

1 comment:

miNt said...

sbe bek xkne curi.
moto adik sye kne curik mggu lpas.
br dibeli moto itu 3bulan lpas.

aduh.kecewa.