21 July 2009

Shout! Awards 2009

Tiket


Ni la 1st time aku pegi bende2 mcm ni. Slame ni layan gig @ konsert je.. Tak pernah lagi aku pegi bende2 yg ala2 mainstream nih. Ini namanya boleh memalukan kompeni. Name aje keje ng majalah Perajurit.. Kalo aku keje ng KLue ke, Junk! ke, ok la jugak.. Haha...

Aku dapat 5 tiket, menang contest dalam Kosmo!. Ajak orang takde sape nak ikut, last2 Lan je yang teman aku.

Petang tu buat pertama kali aku balik lagi awal drpd Dinie. Tapi berpeluh gak la nak sampai Bukit Jalil tu, aku ikut highway KL-Seremban. Dah la time org balik keje. Silap la tak ikut highway KL-Putrajaya.

Sampai stadium pon dh kol 7.00. Kat stadium plak jem sebab org baru nk balik tgk MU training petang tuh, seblom lawan Malaysia esok tuh. Siot btol. Haha..

Tunggu punya tunggu, Lan pon sangkut dalam jem. Dalam tiket tulis masuk sebelum kol 7.30. K0l 8.15 baru die sampai. Damn.

Aku mule2 dah masuk kat dalam Stadium Putra tu kol 7 lebih tadi. Mase tu tak ramai org lagi la. Mula2, tiket yg aku ade tu utk tempat free standing kat sebelah kiri stage.

Pastu aku kuar balik tunggu Lan, sebab nk bagi tiket kat die dulu & letak barang2 aku dlaam kete die. Pas die sampai, teteibe je masuk takyah tiket plak... Haha.. Siot. Sebab org tak ramai kot, n diorang nak tarik puak2 yang baru balik tgk MU masuk utk ramaikn crowd tgk award tuh.

Show start kol 8.45 mcm tuh. Mula2 Pop Shuvit, pastu One Buck Short, pastu ade Bunkface.. Estranged.. Last skali Sean Kingston. Huh.. Ape ntah best sgt budak gemuk hitam tuh.. Masing2 mcm nak gila je bila nmpak die nk kuar naik atas stage. Dah la penuh bodyguard. Nyanyi plak ntah hape2.. Part chorus sumer pakai CD jer... Nyanyi pon dah macam backup singer je.

Tapi malam tu, performance Rahim Maarof + Caprice la yang paling aku suke. Memang rockstar la abang! Pesawat & Komplot pon mengancam. Selain Shila & Nikki yang sexy2 atas stage. Aku duduk kat betol2 depan stage kat belah kanan. Sebab masa aku masuk tu dah main redah je sebab dh takyah pakai tiket. Mula2 ingat nk cari seat, tapi mcm jauh je dr stage, pastu takleh la nak joget2.. Haha..

Skali silap la duduk situ. Sumer presenter dok kat seberang sana stage. Kalo aku dok sebelah kiri macam masa mula2 aku masuk tuh mmg cantek la.. Sebab btol2 bawah presenter. Isk2.. Rugi2.. Juliana Evans berdiri kat situ jer.. tapi aku jauuuhhhh..

Stage tu bentuk T.

Ade la 2-3 performance yg aku x amik pot mlm tu. Sebab aku rase tak pernah knal pon diorang tuh. Haha.. Aku dah tua.. :P

Bunkface menang besar malam tuh. Maya Karin tak menang. Tak datang plak tuh.. Huhu..

Juliana Evans, Fazura, Marsha.. Pergh.. Lawa duh..

Pas Pesawat + Komplot perform, aku ng Lan pegi lepak kat blakang jer sampai abis awards. Dok bersidai kat barricade usha artis jer. Btol2 depan Fazura & Marsha. Ade skali tu, Daphne Iking pakai lace jer, dok amik2 gambar.. Pergh... Haha...

Nak jumpe Maya Karin tak datag plak die, Juliana Evans plak jauh sangat, dok atas. Isk3.. Gagal2...

Abis awards tu.. nak pegi kt moto, naik kete Lan, skali Rahim Maarof tgh bersidai sebelah moto aku daa.. Ng family die.. Haha... Die pon ingat ade fans la datang nak jumpe die. Haha.. Dah la dalam gelap. Org lain mmg tak perasan la die ade situ.

Aku salam la ng die. Terus die line up family die, kenalkan kat aku sorang2. Haha.. Ade anak pompuan 2 orang, laki sorang & wife die. Anak pompuan die blah tahan gak. Malu2 plak nak salam fan bapak die nih. Haha..

Pastu die tanye nak amik gambar skali ke? Aku pon pikir ok gak. Dah alang2 jumpe.. Bukan senang.. Haha.. Aku panggil Lan kuar kete. Pastu wife die tlg amik gambar.

Posing ala2 rockstar bersama rock legend. Haha...

Pastu mase aku dok bukak kunci motor, dok sembang2 la ng die. Bile sembang, rase klakar la plak style die sembang. Mcm mat pit tgh high pon ade... Haha... Die tgh carik lighter nak isap rokok mase tuh. tak jumpe2.. Jatuh kat mane ntah dlm keter die kt dlm gelap tuh.

Siap die nasihat aku bawak moto elok2 & jangan merempit lagi. Cayalah.. Hahaha...

Pastu kitorang pegi pekena Sup Belut kat Serdang sebelom aku pegi lepak umah Lan.

Aku sampai umah kol 4.00 pagi. ZZZzzzzzZZzzzzzz.......




Rahim Maarof

1 comment:

miNt said...

hahaha:))
bes2.
ak practical kt 8tv.
ak jge pintu ngn muke letih n bapak bosan hr 2.
dala kt cafe berasap.
so ak ngorat abg2 security je hr 2 smp award hbeh dan ak pon balik.
hahahaha:))